11 Apr

Med ögon känsliga för allt - en berättelse om Barbro Hörberg

"Med ögon känsliga för allt", en berättelse om en av Sveriges mest älskade visartister Barbro Hörberg, som gick bort 1976 endast 43 år gammal. Vissångerskan Anna Döbling låter oss följa Barbros liv från uppväxten, via genombrottet med de egna visorna, fram till hennes bortgång. Då hade hon hunnit sjunga sig in i svenska folkets hjärtan med visor som "Med ögon känsliga för grönt", "Gamla älskade barn" och "Sommarö". Föreställningen är en hyllning till Barbros sångskrivargärning och en berättelse om henne själv - och om att vara människa. I föreställningen ingår ett flertal av Barbros visor.

Information om arrangemanget:

Vi får följa Barbro Hörbergs liv från uppväxten i Göteborg och tiden på flickskolan och teaterskolan i Stockholm, genom åren som revy- och kabaréartist, sångerska och skådespelerska, mötet med Jan Stenvinkel och tiden med honom i Paris,
genombrottet med de egna visorna och livet som mamma, fram till den sista tiden och hennes bortgång 1976. Anna Döbling är vissångerska och låtskrivare och har utgivit fyra soloalbum. Anna har tilldelats Olrog-stipendiet samt Konstnärsnämndens arbetsstipendium.

Datum: 2019-04-11

Tid: 19:00

Plats: Hörby, Metropol

Biljettinfo:

Biljetter säljs från den 14 januari på Sandahls Modehus. Biljetter kan även köpas vid föreställningen och då går det bra att betala med Swish.

Biljettpriser: Utan scenpass 200 kr, med scenpass 150 kr, ungdom under 20 år 50 kr

Scenpasserbjudande: 50 kr