VASS – Scenkonst som vågar

VASS är scenkonst som ifrågasätter samtiden och undersöker framtiden. Dessutom är den producerad i Skåne. Snart spelar vi på en plats nära dig – håll utkik efter VASS.
De grupper som turnerat inom ramen för VASS under projekttiden 2013-2015 är:
2013 Teater Foratt med ”I städernas djungel”, Memory Wax med ”Still shivering” och ”Rooms” samt Teater Theatron med ”Livet i två bitar”.
2014 Memory Wax med ”Possible Impossible” och Teater Foratt med ”Natten börjar nu”
och Without Walls, med en danskväll i tre delar -”Ventilator”, ”A single act” & ”Variations” samt Teater Insite med ”Morfar”.
2015 spelades Teater Theatron ”Den vita kråkan – ”Eichmann i Jerusalem” och Without Walls ”Miss Plastic Fantastic” & ”Yellow Card” samt under hösten ”The Life and times of Ms Karen Hendersson” av Maria Naidu samt Teater Insite med ”Join”.

De arrangörer som under projekttiden 2013-2015 ingått i VASS är Simrishamns Riksteaterförening, Lunds Teaterförening, Ängelholms Riksteaterförening samt Kristianstad Teaterförening.  VASS är ett samarbetsprojekt inom ramen för Resurscentrum för Scenkonst och projektet drivs av Riksteatern Skåne i samverkan med Teatercentrum Södra, Danscentrum Syd, teatrar, dansgrupper och arrangörer i Skåne. Några av Sveriges mest spännande teater- och dansproducenter finns i Malmö-Lund-området. VASS tar de föreställningarna till dig. Projektet VASS, som pågick mellan 2013-2015, har utvärderats och en utveckling av projektet fortsätter med start våren 2017. Mer info finns på: http://www.vass-scen.se/

______________________________________________________________________