Skapa Dans – Unga koreografer

SKAPA DANS 2019 – FÖR TÄVLANDE

Tänk på att det är en koreografitävling, där det koreografiska verket bedöms.
Juryn tittar på hur du har arbetat med musiken, hur du använder rummet och rörelserna. Utförandet är såklart viktigt men inte avgörande, tonvikten ligger alltså inte på din dansteknik utan ALLA kan vara med oavsett dansbakgrund.
Maxantal deltagare i en grupp är 6 personer.
Dansen ska vara minst 3 minuter. Maxlängd är 4 minuter och 30 sekunder.
Anmäl ditt bidrag genom att skicka e-post till: dialog@skanesdansteater.se
OBS: Begränsat antal bidrag, anmälan är först till kvarn.

Deadline för att anmäla tävlande: 9 september 2019
Regionfinal Skåne: lördag 28 september kl 18 på Skånes Dansteater
Riksfinal Stockholm: 2 november på Riksteatern i Hallunda

Utöver juryns beslut kan du vara med och heja fram kvällens bästa dans!

Skapa Dans är en årlig nationell koreografitävling för unga mellan 15-21 år där alla dansstilar är välkomna. Tävlingen består av regionala delfinaler, till exempel på Skånes Dansteater i Malmö, där den vinnande koreografin går vidare till riksfinalen i Stockholm. Tävlingarna äger rum på scen inför publik. I tävlingsjuryn sitter koreografer och danspersonligheter från hela Sverige.

Tävlingens syfte är att uppmuntra till ett eget dansskapande hos unga och visa den fantastiska kreativitet, kompetens och kunnande som finns. Eftersom fokus ligger på koreografi och inte på dansteknik, så kan du vara med och tävla oavsett dansbakgrund och dansstil. Som tävlande får du hjälp av Skånes Dansteaters ljustekniker att ljussätta ditt verk och träffa andra ungdomar som brinner för dans, i årets koreografitävling för unga!

 


RIKSTEATERN SKÅNE I SAMARBETE MED